De camping

Minicamping in Brabant

Wilt u kamperen in een prachtige omgeving? U bent dan van harte welkom bij Ut Paradèske.
Onze minicamping ligt in de buurt van Tilburg en wordt omringd door prachtige natuurgebieden.

Boek nu

Geschiedenis van onze camping

In 1984 startten wij een hoveniersbedrijf (tuinaanleg- en onderhoud) op 1,4 ha perceel grond in het buitengebied van Goirle. In 2011 is het terrein opgesplitst in twee delen, door middel van een haag. Eén gedeelte is nog steeds in gebruik door -en voor het hoveniersbedrijf. Het andere gedeelte is aangepast voor de minicamping. Zo ontstaan er ruime kampeerplaatsen van minimaal 120 m2 met bij elke plek een pracht van een boom waar ook de kampeerplek naar vernoemd is.

Het ontstaan van de naam 'Ut Paradèske'.

Rond het jaar 1500 was er ook al een rustplaats in Goirle die toen 'Het Paradijsken' heette. In 1519 werd Jan Geratsen van Gorp geboren op Gorp. Op latere leeftijd heeft hij zelf zijn naam veranderd in Johannes Goropius Becanus. Deze man studeerde veel, reisde veel, maar verbleef ook graag in 'de Koepel' op Gorp welk gebouw hij gebruikte als buitenverblijf. Voor 1855 was het gebied in en rond Gorp en Rovert erg bekend. De 'Rovertse Brug' was in de vroegere jaren een belangrijke grensovergang voor het handelsverkeer. Men vertrok te voet of met paard en kar en kon een route volgen via Hilvarenbeek, Goirle, Poppel, Weelde, Ravels, Turnhout. Daarbij kon men via 'Nieuwkerk' en 'De Regte Hei' naar Breda. 

Een boerderij-herberg, genaamd 'Het Paradijsken' stond toen al langs deze drukke handelsroute op Gorp.
In 1912 is dit café, door een blikseminslag, helaas tot de grond toe afgebrand.
'Alle goede dingen in drie-en' zegt 'men':

  1. Bovenstaande geschiedenis ('Het Paradijsje' zo vlak bij de camping)
  2. Het zoeken naar een toepasselijke naam voor de nieuwe camping
  3. Het feit dat wij onze woonomgeving zelf een paradijsje (op zijn 'Gools' gezegd 'Ut paradèske') noemen,
    leek ons heel toepasselijk om de minicamping 'Ut Paradèske' te gaan noemen.

In de directe omgeving: Breehees. 
Onze camping ligt nabij 'Breehees'. Breehees is een buurtschap nabij Goirle. Tot 1997 viel Breehees onder de gemeente van Hilvarenbeek. Na de gemeentelijke herindeling viel het onder de gemeente Goirle. Breehees ligt ten westen van Goirle, tegen het prachtige landgoed van 'Gorp en Roovert' in het dal van de Rovertsche Ley. Prachtig om er doorheen te wandelen, in de zomer -en wintermaanden.