Hoe leuk

13-01-2015

Wij ontvingen een nieuwsbrief van VekaBo:
Hoe leuk om te ontdekken dat je daar, zonder naam, genoemd wordt omdat er een foto gebruikt is van onze camping!

“VEKABO staat voor kwaliteit”

VEKABO gast vertelt Hans en Desiree vd Heijkant1

Gast aan het woord: “VEKABO staat voor kwaliteit”

 

Hans en Desiree van den Heijkant (beide 50 jaar) uit Breda zijn grote VEKABO fans. In 2008 kocht het stel hun eerste eigen caravan en sindsdien zijn ze  fervent kampeerders. Per jaar bezoeken ze tussen de 15 en 20 campings en zeker 15 daarvan zijn bij VEKABO aangesloten!

Hans vertelt: “Kamperen is voor ons een serieuze hobby. Van half maart tot oktober proberen we ieder weekend, als het werk, het weer en de tijd het toelaten, weg te gaan. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, we houden van campings die goed verzorgd zijn en vinden het belangrijk dat het sanitair schoon en comfortabel is. Daarom komen we in de meeste gevallen bij VEKABO campings uit.”

Hans en Desiree gaan doorgaans nooit terug naar dezelfde camping maar voor één VEKABO camping maken ze graag een uitzondering. “Daar gaan we elk jaar een paar dagen heen, in Limburg. Toen we daar voor het eerst kwamen, hadden we meteen een vriendschappelijke klik met de eigenaar. Heel bijzonder, dat voelt voor ons als thuiskomen en we kunnen er ook altijd terecht. ’s Nachts was het een keer slecht weer met hevig onweer. De eigenaar ging alle caravans langs om te controleren of iedereen oké was. Alles is daar gewoon perfect verzorgd. Zulke betrokkenheid is tekenend.”

VEKABO gast vertelt Hans en Desiree vd Heijkant2

Schoon achterlaten

Het echtpaar houdt van de kleinschaligheid die de VEKABO campings bieden. “Vroeger toen de kinderen nog meegingen op vakantie, gingen we naar mega-campings in Zuid-Frankrijk. Nu we met z’n tweetjes gaan, zoeken we het dichter bij huis. Op kleine campings is het vanzelfsprekender dat je de boel schoon achterlaat voor de andere gasten. Die sociale omgangsvormen bevallen ons wel. Ook dat je even een babbeltje maakt met de andere gasten. En een enkele keer schuif je bij iemand anders aan voor een glas wijn. Maar doorgaans komt ieder er voor zijn of haar eigen rust. Omdat we nu meestal in de buurt blijven, komen de kinderen soms een dag of nacht met hun eigen auto over, dat is dan heel gezellig.”

Het echtpaar houdt ook van fietsen. Hans: “Maar fietsen is geen doel op zich. We houden er van om van terras naar terras te fietsen. Dat kan vooral in Brabant en Limburg goed dus daar zijn we dan ook vaak op VEKABO campings te vinden.”

Eigen bakkie

De caravan van de Van den Heijkants is zo’n 8 meter lang. Hans wil dan ook een ruim opgezette plek en niet kont aan kont staan. Van tevoren verricht hij dan ook wat speurwerk, via de VEKABO gids en internet. Ik kijk altijd goed naar de site van een camping, die moet een goede indruk geven en er modern uitzien.  We willen ook minimaal 6 ampère stroom, zodat we de airco aan kunnen zetten. En ik wil lekker mijn eigen bakkie koffie drinken!”

Gelukkig zijn er nog genoeg VEKABO campings die het echtpaar kan bezoeken. “We kunnen nog even vooruit. In al die jaren zijn we altijd aangenaam verrast en nog nooit teleurgesteld. We zien VEKABO als een keurmerk van kwaliteit. Als je die gele vlag vooraan de weg ziet wapperen, weet je dat het goed zit!”

 

 VEKABO gast vertelt Hans en Desiree vd Heijkant3